Jemné nadýchané lívance

Osvědčený recept na jemné a nadýchané lívance s povidly nebo zavařeninami a zakysanou smetanou či tvarohem.


4.51023x
30 min
7×

Postup přípravy

Od žloutku oddělíme bílek a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek s cukrem rozmícháme v mléce. Hladkou mouku společně s práškem do pečiva vmícháváme po troškách do mléka s žloutkem.

Když bude těsto až moc husté, tak přidáme trošku mléka, ale těsto nesmí být řídké jako na palačinky, poté přidáme olej. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

Palačinky smažíme na sucho dozlatova, aby měly krásně hladký povrch.

Jemné nadýchané lívance podáváme podle chuti s povidly nebo různými marmeládami a ozdobené zakysanou smetanou nebo tvarohem.
user-icon

autor DanulaMat


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné nadýchané lívance

Zpět na recept