Vaření.czReceptyListový závin s pikantním špenátem

Listový závin s pikantním špenátem

Recept na závin z listového těsta plněný plísňovým sýrem a pikantní špenátovou pastou s mandlemi.


4.747x
45 min
2×

Ingredience

100 gniva
1-2 lžíceolivový olej
4 snítkyčerstvý koriandr
1 balíčeklistové těsto v plátu

nádivka

5-7 stroužkůčesnek
1 ksfeferonka
300 gšpenát
20-30 gčerstvý zázvor
100 gloupané mandle

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na potření

1 ksvejce

podle potřeby

2-3 lžícemáslo
citronová šťáva

na ozdobu

sezamová semínka

Postup přípravy

Mandle spaříme, zbavíme slupek a usekáme nahrubo. Česnek a zázvor oloupeme a omytou feferonku očistíme od jadérek. Sýr niva rozdrobíme na nepravidelné kousky a máslo necháme rozpustit. Do hlubší mísy vložíme očištěný špenát, čerstvý koriandr, česnek, zázvor, feferonku a mandle. Vše zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme olej a ponorným mixerem rozmělníme na hladkou pastu. Plát listového těsta pokapeme rozpuštěným máslem a potřeme vrstvou špenátové pasty. Na ni rozdrobíme sýr niva a vše pevně uzavřeme do závinu. Naplněný závin potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a upečeme v horké troubě při 220 °C dorůžova. Listový závin s pikantním špenátem a plísňovým sýrem podáváme jako chuťovku nebo lehkou večeři. Závin je výborný ještě teplý, ale dobře chutná i zastudena.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Listový závin s pikantním špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena