Listový salát s kuřecím masem a parmezánem

Tip na skvělé lehké jídlo pro horké letní dny.


5.01x
30 min

Ingredience

dresink

3 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
2 lžícemajonéza
1 hrstbylinky
1 lžičkaolivový olej
1 kelímekzakysaná smetana

salát

1 lžičkasůl
1 hlávkasalát
1 špetkapepř
1 lžíceolivový olej

směs

500 gkuřecí prsa

na ozdobu

20 dkgparmezán

Postup přípravy

Salát pečlivě omyjeme a pokrájíme, dáme do mísy a zakápneme olivovým olejem. Kousky kuřecího masa osolíme, opepříme a na grilovací pánvi opečeme ze všech stran.

Připravíme si dresink podle chuti, například česnekový - zakysanou smetanu smícháme s olivovým olejem, přidáme sůl, prolisovaný česnek a čerstvé bylinky, může být i trocha majonézy.

Salát smícháme s dresinkem a poklademe na talíř, na vrch položíme maso a vše zasypeme nastrouhaným parmezánem.

Takto připravený listový salát s kuřecím masem a parmezánem podáváme s pečivem a vychlazeným bílým vínem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listový salát s kuřecím masem a parmezánem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Řecká