Caesarův salát

Tradičný kalifornský předkrm, který můžeme podávat kdykoliv.


3.1263x
30 min

Postup přípravy

Ze salátu odřízneme košťál a salát rozebereme na listy, které opereme a necháme okapat.

Slaninu nakrájíme na proužky a nasucho ji osmažíme na pánvi. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky. Osmaženou slaninu vyndáme z pánve, přilijeme slunečnicový olej a z kostek vysmažíme krutonky. Kostky restujeme při mírné teplotě.

Vejce propíchneme a na přesnou minutu jej vložíme do vařící vody. Po minutě jej ihned zchladíme, rozbijeme a obsah vložíme lžící do mísy. Vejce zalijeme citronovou šťávou, olivovým olejem, worcesterskou omáčkou a osolíme a opepříme.

Okapané salátové listy příčně nakrájíme na proužky, vložíme je do mísy a zalijeme je omáčkou. Sardelky očistíme a nakrájíme na malé kousky. Sardelky se slaninou a krutonky nasypeme na salát. Navrch salát postrouháme parmazánem nebo jej posypeme parmazánovými hoblinkami.

Vhodnou přílohou je bílý chléb.

Foto: Profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Caesarův salát

Zpět na recept