Listový masový závin

Mleté maso v listovém těstě, recept, který zvládne každý.


4.213x
60 min
6×

Postup přípravy

Listové těsto si rozmrazíme.

Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na kostičky. Maso smícháme s česnekem, cibulí, vejcem, kořením a hořčicí. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou nebo rozředíme mlékem.

Listové těsto rozválíme na tenký plát. Na jednu stranu navrstvíme náplň a srolujeme do závinu. Masový závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme libovolným kořením nebo semínky.

Masový závin z listového těsta pečeme 10 minut na 220 °C a poté zmírníme teplotu na 180 °C a dopékáme 30 minut.

Masový závin z listového těsta podáváme teplý i studený.
user-icon

autor Marsee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listový masový závin

Zpět na recept