Skvělá pochoutka, když jdete v létě na houby a najdete košík lišek, což je dle mého názoru skvělá houba.
Hodnocení
1.7
/ 5 (6x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
1 lžíce
máslo
2 hrnky
rýže
1 hrnek
mražená zelenina
3 hrstě
lišky čerstvé
3 ks
vařené kuřecí stehno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
okurky kyselé
Postup přípravy
Na rizoto použijeme předem uvařené kuřecí maso, které obereme od kosti a nakrájíme na kousky.
Lišky očistíme a podusíme na trošce másla. Dusíme tak 3 minuty, poté přidáme propranou rýži, mraženou zeleninu a na kousky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud není rýže měkká.
Liščí rizoto dáme na talíř, ozdobíme podle libosti a podáváme s kyselou okurkou.