Liptovské droby

Recept na pokrm podobný romskému goja, jen do bramborové směsi se přidává mleté maso.


4.6205x
120 min

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme a jemně nastrouháme jako na halušky. Vepřové plecko a bůček uvaříme a pomeleme. Jednu velkou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky a česnek prolisujeme.

Cibuli osmažíme na slanině a přidáme k bramborám, mletému plecku a bůčku. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a zahustíme krupicí. Směs pořádně promícháme a naplníme jí vepřová střeva. Konce střev zašpejlujeme a povaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Po vychladnutí droby upečeme v troubě na lžíci sádla.

Liptovské droby podáváme nejlépe s teplým zelným salátem se slaninou.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Liptovské droby

Zpět na recept