Liptovské brynzové pirohy

Recept na velmi chutné pirohy.


4.741x
0
4×

Ingredience

sůl
máslo
2 šálkyhladká mouka

těstíčko

1 ksvejce
voda
2-3 ksvařené brambory ve slupce

náplň

65 gmáslo
125 gbrynza
4 ksvařené brambory ve slupce

Postup přípravy

Do mouky nastrouháme 2 - 3 uvařené brambory, přidáme vejce, trošku vody a sůl. Vypracujeme těsto. Když je velmi řídké, přidáme 2 - 3 polévkové lžíce polohrubé mouky. Mezitím připravíme náplň a to tak, že ještě horké brambory smícháme s máslem a brynzou podobně jako na bramborové pyré. Těsto rozválíme na šířku stébla, pokrájíme na obdélníky 5x10 cm. Naplníme nádivkou tak, že je přehneme na polovici a po obvodě dobře přitlačíme, aby náplň při vaření nevytekla. Pirohy naklademe do vřící osolené vody. Když vyplavou na povrch, vaříme pirohy ještě 2 - 3 minuty. Liptovské brynzové pirohy podáváme polité máslem nebo vyškvařenou slaninou a případně posypeme posekanou pažitkou anebo brynzou.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Liptovské brynzové pirohy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena