Jemné brynzové koláčky

Recept na slané pohoštění - koláčky s brynzovou nádivkou.


3.02x
90 min

Ingredience

těstíčko

1 špetkacukr
1 dlmléko
20 gdroždí

těsto

1 špetkasůl
100 gmáslo
1 ksžloutek
250 mlmléko
400 gpolohrubá mouka

náplň

1 špetkasůl
50 gmáslo
150 gbrambory
1 ksžloutek
250 gčerstvá brynza

na potření

bílek

Postup přípravy

Z trochy mléka, rozdrobeného droždí a cukru necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme a smícháme se solí, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, v mléce rozšlehaný žloutek a zadělaný kvásek. Všechno zpracujeme dohromady, vznikne nám hladké těsto, které dáme přibližně na hodinu na teplé místo a necháme vykynout. Mezitím si připravíme nádivku. Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Budeme potřebovat jen 150 g. Brambory promícháme s čerstvou brynzou, špetkou soli, žloutkem a změklým či rozpuštěným máslem. Vykynuté těsto rozválíme na vysypaném vále na tloušťku 1,5 cm a vykrajujeme z něj kolečka velikosti koláčků. Na vykrajování použijeme třeba skleničku. Uprostřed koláčků vyhloubíme důlek, přendáme je na plech s pečícím papírem a ještě chvíli necháme nakynout. Poté okraje koláčků potřeme bílkem a do středu dáme pomocí lžičky trochu brynzové náplně. Jemné brynzové koláčky pečeme při 200 °C do zlatavé barvy. Brynzové koláčky chutnají teplé i studené jako slané pohoštění k vínu.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemné brynzové koláčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena