Drožďová polévka s drůbežími droby

Recept na zdravou podzimní drůbeží polévku s droždím. Polévku podáváme s nudlemi nebo pečivem.


4.58x
120 min

Postup přípravy

Drůbeží skelety, odřezky křídel, krky a droby (játra, srdce, žaludky) omyjeme, podle potřeby nakrájíme na kousky a zalijeme studenou vodou. Vše osolíme, ochutíme novým kořením a celým pepřem a přivedeme k varu. Zeleninu (celer, mrkev, petržel) očistíme a omyjeme. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a česnek oloupeme. Vše přidáme k drůbežímu základu a zvolna vaříme, dokud nebudou droby měkké. Pak vývar scedíme, maso obereme a droby a zeleninu nakrájíme na kousky.

V jiném hrnci na másle necháme zpěnit droždí, které zaprášíme moukou, vše orestujeme a za stálého míchání podlijeme vývarem. Polévku vaříme zvolna asi 20 minut do požadovaného zhoustnutí. Do drožďové polévky vložíme maso, droby a zeleninu a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Drožďovou polévku s drůbežími droby podáváme s nudlemi a zdobíme nasekanou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drožďová polévka s drůbežími droby

Zpět na recept