Liptovská kurka

Recept na slovenskou variantu českého knedlo-vepřo-zelo, ale mnohem lepší.


3.1181x
120 min

Postup přípravy

Houby předem namočíme do vody a posekáme je. Maso očistíme. Cibule a brambory oloupeme a opláchneme. Jednu cibuli necháme v celku, druhou cibuli nasekáme najemno. Česnek oloupeme a utřeme.

Kysané zelí podle chuti doplníme vodou na potřebnou kyselost a necháme přijít do varu. Vložíme všechno maso, cibuli, brambory a necháme vařit. Během varu dochutíme solí, červenou paprikou, bobkovým listem, případně klobásou a vaříme do změknutí masa. Klobásy vytáhneme dříve než ostatní maso.

Připravíme si kulatý knedlík Kurka. Suchary, pokud nemáme, můžeme použít dva tvrdé rohlíky, nakrájíme na kousky, přidáme olej, rozšlehaná vejce, druhou cibuli, česnek, na špičku nože sodu a všechno zamícháme. Necháme chvíli stát, aby suchary nasákly. Potom přidáme mouku, okořeníme solí a pepřem.

Dobře promícháme a utvoříme 4 kulaté knedlíky. Je-li hmota řídká, přidáme mouku. Koule vložíme do zelí k masu a vaříme 20 minut. Po 10 minutách knedlíky otočíme a dovaříme.

Vytáhneme je ze zelí a uchováme zvlášt.

Na porci liptovské kurky dáme 1 kouli, jeden brambor a kousek od každého druhu masa a zelí.
user-icon

autor drahomira3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Liptovská kurka

Zpět na recept