Linecký broskvový koláč

Velmi chutný koláč ke kávě nebo čaji.


3.267x
75 min
1×

Postup přípravy

Tuk necháme změknout a mouku prosejeme.

Z mouky, tuku, cukrů, žloutku a prášku do pečiva vypracujeme křehké těsto, které dáme alespoň na 1/2 hodiny do lednice.

Ze 3/4 těsta vyválíme plát, který dáme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech.

Tvarohový krém smícháme s džemem a se sněhem z ušlehaného bílku. Směs rozetřeme na těsto. Ze zbylého těsta nakrájíme proužky a ozdobíme jimi povrch koláče. Pečeme při 180°C přibližně 30 minut.

Vychladlá koláč můžeme ozdobit troškou džemu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecký broskvový koláč

Zpět na recept