Rychlý broskvový koláč

Jednoduchý recept na koláč plný ovoce.


4.415x
30 min
1×

Postup přípravy

Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce, změklého tuku a mléka vypracujeme těsto a necháme je chladit půl hodiny.

Potom těsto vyválíme na velikost koláčové formy a vmáčkneme ho do ní, tak aby byly okraje vyšší. Korpus pečeme ve vyhřáté formě asi 15 minut na 180 °C.

Upečený a vychladlý koláč potřeme meruňkovou marmeládou a rozložíme na něj kousky broskví. Koláč zalijeme rosolem a necháme ztuhnout.

Před podáváním ozdobíme broskvový koláč šlehačkou. Rosol připravíme následovně. Kompot slijeme a doplníme vodou do půl litru, rozmícháme v něm cukr a pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Ještě teplou ji naléváme na připravený moučník.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý broskvový koláč

Zpět na recept