Jogurtový koláč s broskví a čokoládou

Hrnkový recept se snadnou přípravou na dvojbarevný šťavnatý moučník.


4.714x
45 min

Postup přípravy

Hrnek na měření surovin použijeme o objemu 250 ml. Menší plech vyložíme kartou na pečení. Broskve z kompotu překrájíme na menší kousky. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni a promícháme se skořicovým cukrem.

Větší vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Do vyšlehaných vajec přidáme rozpuštěné máslo a hrnek bílého řeckého jogurtu. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a těsto ještě jednou dobře promícháme.

Polovinu těsta uhladíme na plech s kartou. Zbytek těsta promícháme s čokoládou a přelijeme světlé těsto. Na koláč rozdělíme broskve.

Koláč pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečení kontrolujeme vpichem špejle. Ještě teplý koláč pocukrujeme cukrem moučka.

Jogurtový koláč s broskví a čokoládou je výborný u kávy i u čaje.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtový koláč s broskví a čokoládou

Zpět na recept