Linecká vrstvená kolečka

Jemné linecké cukroví, které se vždycky povede!


4.08x
75 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout, z vanilkového lusku odškrábneme špetku dřeně. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron dobře omyjeme, nastrouháme kůru (asi půl lžičky) a vymačkáme zhruba lžičku šťávy.

Máslo nakrájíme na kousky, pomocí prstů propracujeme s moukou a cukrem, přidáme žloutky, citronovou kůru i šťávu a vanilkový lusk. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které dáme na 1 - 2 hodiny do lednice.

Připravíme si vykrajovátka - kolečka o třech velikostech.

Těsto postupně vyválíme na pláty, ze kterých vykrajujeme nejprve velká kolečka, ty poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Na ty poklademe střední kolečka a nakonec nejmenší kolečka, vždy mírně přitlačíme. Posypeme hrubším třtinovým cukrem, který také do těsta mírně zatlačíme.

Linecká vrstvená kolečka upečeme ve středně vyhřáté troubě, stačí pár minut, až jsou pěkně růžová. Po upečení linecká kolečka necháme vychladnout, podle libosti dozdobíme čokoládou a uložíme do krabičky, aby do Vánoc pěkně změklo.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Linecká vrstvená kolečka

Zpět na recept