Vrstvená bábovka s tvarohem a broskví

Výborná, vláčná a dvoubarevná bábovka s ovocem.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, kypřící prášek, olej a horkou vodu. Vše vyšleháme, v těstě se budou dělat bubliny a bude mít jemnou konzistenci. Polovinu těsta odebereme a obarvíme kakaem.

Z tvarohu, cukru, pudinku a trochy mléka vymícháme náplň, kompotované okapané broskve nakrájíme na měsíčky.

Do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku nalijeme čtvrtinu světlého těsta, na ní pak čtvrtinu tmavého těsta. Přilijeme celou tvarohovou náplň, po okrajích formy pak vyskládáme kousky broskví. Zalijeme čtvrtinou tmavého těsta a nakonec zbytkem světlého těsta.

Vrstvenou bábovku pečeme na 180 °C 30 - 40 minut, řídíme se podle zkušenosti s vlastní troubou.

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vrstvená bábovka s tvarohem a broskví

Zpět na recept