Limetková srdíčka

Recept na netradiční vánoční cukroví svěží sladkokyselé chuti. Limetková srdce zdobíme limetkovou kůrou.


3.810x
90 min

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál, přidáme vanilkový cukr, nebo vyškrábneme vanilkový lusk a přidáme dvě lžíce cukru. Na hrubém struhadle nastrouháme studené máslo, promícháme ho s moukou a rychle zaděláme těsto, které necháme v chladu uležet nejméně 30 minut. Troubu předehřejeme na 180 - 200 °C. Těsto postupně rozválíme na tenký plát (dobře se to dělá pomocí dvou mikrotenových sáčků) a vykrajujeme srdíčka nebo jiné tvary. Na pečícím papíru pečeme asi 4 minuty. Šlehačku dáme do rendlíku spolu s rozlámanou čokoládou a zahříváme za stálého míchání, až se čokoláda hladce rozpustí. Přidáme máslo, čtvrtinu limetkové kůry a postupně po kapkách přidáváme i limetkovou šťávu (1 lžička). Krém necháme vychladnout. Polovinu upečených srdíček po vychladnutí potíráme krémem a sypeme zbylou kůrou. Zbytek krému můžete ještě trochu našlehat ručním šlehačem. Pomocí cukrářské zdobičky či mikrotenového sáčku s ustřiženým růžkem nanášíme na druhou polovinu srdíček, přiklopíme a vychladíme. Limetková srdíčka plníme až těsně před svátky, nebo je vakuově balené uchováváme v mrazáku. Z této dávky je asi 60 - 65 kousků limetkových srdíček.
user-icon

autor horovska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Limetková srdíčka

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena