Limetková omáčka s mořskou štikou

Smažená štika přelitá jemně kyselou omáčkou.


4.39x
45 min

Postup přípravy

Z rozpuštěného másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem (z kostky) a provaříme.

Limetky omyjeme a kůru z jedné nastrouháme do omáčky. Poté je vymačkáme a šťávu přilijeme také do omáčky. Osolíme, opepříme a omáčku provaříme.

Mořskou štiku prosolíme. Vejce rozšleháme se solamylem a tymiánem a štiku ve směsi obalíme. Rozpálíme olej a štiku dozlatova z obou stran opečeme.

Omáčku procedíme, zjemníme smetanou a prohřejeme.

Rybu naservírujeme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami. Zdobíme plátky limetky a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Limetková omáčka s mořskou štikou

Zpět na recept