Mořská ryba Claresse s teplou zeleninou a brambory

Lahodná mořská ryba se zeleninou. Nenáročný recept na zdravý oběd nebo večeři.


2.04x
60 min

Ingredience

150 gmáslo
1 kgmořská ryba Claresse

podle chuti

sůl
tymián

příloha

6 ksbrambory

na ozdobu

citron

směs

200 gkvěták
200 gzeleninová směs
150 gřápikatý celer

Postup přípravy

Rybu opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Porce osolíme po obou stranách, vložíme do pekáče, který máme vymaštěný máslem. Seshora rybu mírně posypeme tymiánem.

Rybu dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme 15 - 20 minut při teplotě 170 °C.

Podle velikosti porce ryb si k tomu připravíme teplou dušenou zeleninu. Květák rozebereme na malé růžičky, přidáme nakrájený řapíkatý celer a přisypeme trochu zeleninové směsi pod svíčkovou. Lehce podlijeme, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

Oškrábané brambory dáme vařit do osolené vody. Měkké brambory scedíme, přidáme teplou dušenou zeleninu a k tomu upečenou rybu.

Mořskou rybu Claresse s teplou zeleninou a brambory ozdobíme kouskem citronu a podáváme na stůl.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mořská ryba Claresse s teplou zeleninou a brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena