Lilky s lučinou

Zajímavý předkrm z lilků a smetanové lučiny.


2.9127x
45 min

Postup přípravy

Lilky očistíme, omyjeme, podélně nakrájíme na asi 0,4 cm silné plátky, posolíme a necháme odstát.

Mezitím vyšleháme lučiny s čerstvou bazalkou, přikapeme trochou mléka, aby vznikla roztíratelná pasta, podle chuti osolíme a ochutíme česnekem. Troubu rozehřejeme na 200°C.

Z lilků slijeme vodu, osušíme je, dáme na plech vyložený pečícím papírem a zlehka je potřeme olivovým olejem.

Vložíme do trouby a pečeme, dokud nezačnou hnědnout. Poté je vyndáme a rozložíme na papírové ubrousky, abychom odsály přebytečnou mastnotu.

Po vychladnutí lilky potíráme lučinovou pastou, stočíme do závitku a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilky s lučinou

Zpět na recept