Lilky s lučinou

Zajímavý předkrm z lilků a smetanové lučiny.


2.9127x
45 min

Postup přípravy

Lilky očistíme, omyjeme, podélně nakrájíme na asi 0,4 cm silné plátky, posolíme a necháme odstát. Mezitím vyšleháme lučiny s čerstvou bazalkou, přikapeme trochou mléka, aby vznikla roztíratelná pasta, podle chuti osolíme a ochutíme česnekem. Troubu rozehřejeme na 200°C. Z lilků slijeme vodu, osušíme je, dáme na plech vyložený pečícím papírem a zlehka je potřeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud nezačnou hnědnout. Poté je vyndáme a rozložíme na papírové ubrousky, abychom odsály přebytečnou mastnotu. Po vychladnutí lilky potíráme lučinovou pastou, stočíme do závitku a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilky s lučinou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena