Lilky plněné žampiony

Lilky plněné houbovo-zeleninovou směsí.


3.197x
45 min
1×

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu a osolíme. Lilky podélně rozpůlíme a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Dužninu z uvařených lilků vydlabeme a jemně nasekáme.

Rajčata spaříme vařící vodou, aby šla lépe oloupat. Ostrým nožem spařená rajčata oloupeme, odstraníme semena a dužninu nadrobno nasekáme.

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek také oloupeme a nasekáme a společně s cibulí dorůžova osmažíme. Žampiony nakrájíme na plátky a vmícháme k cibulce a česneku. Krátce podusíme, přidáme rajčata, pepř, sůl a následně dusíme dokud se zelenina neodpaří.

Do směsi nakonec vmícháme dužninu z lilků a směsí naplníme vydlabané půlky lilků. Vymastíme kastrol, vyložíme jej plátky mrkve, cibule a bobkovými listy.

Do takto vyloženého a připraveného kastrolu vložíme naplněné lilky, podlijeme vývarem a zapečeme v předehřáté troubě.

Zlatavé lilky plněné žampiony ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilky plněné žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.