Lilky plněné žampiony

Lilky plněné houbovo-zeleninovou směsí.


3.197x
45 min
1×

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu a osolíme. Lilky podélně rozpůlíme a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Dužninu z uvařených lilků vydlabeme a jemně nasekáme.

Rajčata spaříme vařící vodou, aby šla lépe oloupat. Ostrým nožem spařená rajčata oloupeme, odstraníme semena a dužninu nadrobno nasekáme.

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek také oloupeme a nasekáme a společně s cibulí dorůžova osmažíme. Žampiony nakrájíme na plátky a vmícháme k cibulce a česneku. Krátce podusíme, přidáme rajčata, pepř, sůl a následně dusíme dokud se zelenina neodpaří.

Do směsi nakonec vmícháme dužninu z lilků a směsí naplníme vydlabané půlky lilků. Vymastíme kastrol, vyložíme jej plátky mrkve, cibule a bobkovými listy.

Do takto vyloženého a připraveného kastrolu vložíme naplněné lilky, podlijeme vývarem a zapečeme v předehřáté troubě.

Zlatavé lilky plněné žampiony ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilky plněné žampiony

Zpět na recept