Lilky plněné po makedonsku

Lilky plněné rajčatovou směsí.


3.0112x
35 min

Postup přípravy

Nejprve připravíme rajčata, která musíme oloupat. Uděláme to tak, že je nařízneme do kříže, na několik vteřin ponoříme do vařící vody a následně zchladíme. Oloupaná rajčata rozkrojíme, zbavíme semen a rozmačkáme. Přidáme sůl a pepř, podle chuti osladíme a rozmícháme s prolisovaným česnekem a citronovou šťávou.

Dva větší lilky propláchneme studenou vodou, podélně rozkrojíme, vydlabeme a naplníme rajčatovou směsí.

Pekáček vymastíme, narovnáme do něj plněné lilky a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut. Během pečení dle potřeby podléváme horkou vodou.

Hotové plněné lilky podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilky plněné po makedonsku

Zpět na recept