Lilková pomazánka

Recept na 400g skvělé a jednoduché pomazánky.


3.0765x
60 min
2×

Postup přípravy

Lilky propícháme vidličkou nebo grilovací jehlou, dáme na plech a pečeme 20-25 minut v troubě předehřáté na 230°C. Musejí být velmi měkké. Upečené lilky přeneseme v utěrce na talíř a necháme vychladnout.


Rajče dáme do misky a přelijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vodu slijeme a rajče prudce ochladíme studenou tekoucí vodou. Oloupeme je, rozpůlíme a odstraníme z něj semena. Dužninu pak nakrájíme na kostičky a odložíme.


Lilky podélně rozpůlíme, dužninu vydlebeme lžící a dáme do mixéru. Přidáme česnek, olivový olej, citronovou šťávu, piniové oříšky, sůl a pepř a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.


Hmotu dáme do mísy, vmícháme do ní jarní cibulky a rajče, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na půl hodiny do chladničky.


Povrch pomazánky posypeme špetkou mletého kmínu a nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme s chlebem.


Zdroj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilková pomazánka

Zpět na recept