Lilková pomazánka

Recept na 400g skvělé a jednoduché pomazánky.


3.0765x
60 min
2×

Ingredience

1 ksrajče
sůl a pepř
2 lžícecitronová šťáva
2 lžícenadrobno nakrájená petrželka
1 stroužeknakrájený česnek
4 lžícepanenský olivový olej
2 ksvelký lilek
2 lžícemirně opražený piniový oříšek
2 ksnakrájená jarní cibulka
mletý římský kmín

Postup přípravy

Lilky propícháme vidličkou nebo grilovací jehlou, dáme na plech a pečeme 20-25 minut v troubě předehřáté na 230°C. Musejí být velmi měkké. Upečené lilky přeneseme v utěrce na talíř a necháme vychladnout.

Rajče dáme do misky a přelijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vodu slijeme a rajče prudce ochladíme studenou tekoucí vodou. Oloupeme je, rozpůlíme a odstraníme z něj semena. Dužninu pak nakrájíme na kostičky a odložíme.

Lilky podélně rozpůlíme, dužninu vydlebeme lžící a dáme do mixéru. Přidáme česnek, olivový olej, citronovou šťávu, piniové oříšky, sůl a pepř a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.

Hmotu dáme do mísy, vmícháme do ní jarní cibulky a rajče, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na půl hodiny do chladničky.

Povrch pomazánky posypeme špetkou mletého kmínu a nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme s chlebem.

Zdroj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lilková pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena