Toto je jeden z receptů sicilské kuchyně. Nebojte se koupit kvalitní parmazán, vyplatí se to.
Hodnocení
2.9
/ 5 (838x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
- -
česnek
- -
olej
- -
sůl
- -
bazalka
4 ks
lilek
- -
olivový olej
2 plechovky
loupaná rajčata
200 g
mozzarella
- -
parmazán
Postup přípravy
Omyté lilky nakrájíme podélně na plátky, na horkém oleji je usmažíme dozlatova a necháme odkapat na ubrousku. Na olivovém oleji zahřejeme česnek, přidáme rajčata, osolíme a vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji odstavíme z ohně a vmícháme lístky bazalky. Zapékací formu naplníme vrstvou lilků, potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe nakrájenou mozzarellou a posypeme parmazánem.