Lilek s pamazánem

Toto je jeden z receptů sicilské kuchyně. Nebojte se koupit kvalitní parmazán, vyplatí se to.


2.9838x
45 min

Postup přípravy

Omyté lilky nakrájíme podélně na plátky, na horkém oleji je usmažíme dozlatova a necháme odkapat na ubrousku. Na olivovém oleji zahřejeme česnek, přidáme rajčata, osolíme a vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji odstavíme z ohně a vmícháme lístky bazalky. Zapékací formu naplníme vrstvou lilků, potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe nakrájenou mozzarellou a posypeme parmazánem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilek s pamazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.