Levný domácí chléb

Recept na výborný a levný domácí chlebík.


4.559x
90 min
15×

Postup přípravy

V míse nebo na vále vypracujeme z mouky, kvasnic, najemno nastrouhaných brambor, octa, vody a koření pevné těsto (jako na knedlíky). Z těsta uděláme tvar chleba a dáme na hladkou moukou vysypaný plech. Můžeme použít i pečící mísu nebo pekáč, ve kterém se chléb neroztrhne. Těsto necháme minimálně 30 minut kynout na teplém místě, přikryjeme utěrkou.

Po vykynutí vložíme chléb do vyhřáté trouby na 180 °C. Prvních 30 minut pečení trouby nesmíme otevírat, až poté potřeme chléb čistou vodou a vložíme zpátky do trouby. Opakujeme vždy po 15 minutách, dokud nám chléb nezezlátne.

Levný domácí chléb krájíme až po vychladnutí.

user-icon

autor smajl6


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Levný domácí chléb

Zpět na recept