Levné sójové rizoto

Levný recept na chutné rizoto vhodné i pro vegetariány.


4.618x
30 min
2×

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na vrstvě oleje. Přisypeme kari, a lehce ho osmahneme, aby se rozvinula jeho chuť. Množství záleží na osobních preferencích, podle mého názoru však není kari nikdy dost. Přidáme rýži a chvíli restujeme. Přidáme zeleninu a dvě menší hrstičky sójových kostek a vše promícháme.

Směs zalijeme vodou, přidáme masox, promícháme a necháme vařit. Masox samozřejmě můžeme vynechat, pokud nejíme maso, pro masožravce je to však alespoň slabá útěcha za pořádný kousek masa. Můžeme lehce osolit, ale opatrně, masox je sám o sobě dost slaný. Množství vody výrazně ovlivní konzistenci rizota - čím více vody, tím je rizoto měkčí. Pozor, trochu vody nasákne i sója, takže vody přidáme o trochu málo víc než u běžného rizota.

Až se vyvaří téměř všechna voda, můžeme přejít k dochucování. Rizoto podle chuti osolíme, opepříme a levné sójové rizoto můžeme podávat.

Na talíři můžeme podle libosti ještě dochutit kečupem. Ideální přílohou k rizotu je kyselá okurka nebo naložená červená řepa. Recept je pro 2 - 3 osoby.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Levné sójové rizoto

Zpět na recept