Levické preclíky

Pečivo, spíš chuťovka.Nejlepší jsou na druhý den, hrubá sůl s bílky dělá s upečeným těstem velice chutné věci.


3.0104x
60 min

Postup přípravy

Hrubější sůl a bílky z vajec mícháme, než se sůl rozpustí a dáme do chladu. Pekáč nebo plech vyložíme pečícím papírem.

Hladkou mouku, vejce, kypřící prášek a drcený kmín vymícháme na polotuhé těsto a necháme chvíli odležet. Z těsta formujeme na pomoučeném válu asi 20 cm dlouhé a 1,5 cm silné v průřezu kruhovité pruhy. Formujeme tvary preclíků ,jak je známe. Preclíky klademe na připravený plech a vydatně potíráme slanými bílky.

Trouba předehřejeme na 200 °C. Když je vyhřátá, vkládáme do ní plechy s preclíky. Zlatavá barva napoví, že je hotovo.

Ostatní je na Vás, ale nejlepší jsou druhý den, sůl na povrchu udělá své.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Levické preclíky

Zpět na recept