Levické preclíky

Pečivo, spíš chuťovka.Nejlepší jsou na druhý den, hrubá sůl s bílky dělá s upečeným těstem velice chutné věci.


3.0104x
60 min

Postup přípravy

Hrubější sůl a bílky z vajec mícháme, než se sůl rozpustí a dáme do chladu. Pekáč nebo plech vyložíme pečícím papírem. Hladkou mouku, vejce, kypřící prášek a drcený kmín vymícháme na polotuhé těsto a necháme chvíli odležet. Z těsta formujeme na pomoučeném válu asi 20 cm dlouhé a 1,5 cm silné v průřezu kruhovité pruhy. Formujeme tvary preclíků ,jak je známe. Preclíky klademe na připravený plech a vydatně potíráme slanými bílky. Trouba předehřejeme na 200 °C. Když je vyhřátá, vkládáme do ní plechy s preclíky. Zlatavá barva napoví, že je hotovo. Ostatní je na Vás, ale nejlepší jsou druhý den, sůl na povrchu udělá své.
user-icon

autor doktor no

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Levické preclíky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena