Bylinkové preclíky

Recept na slanou chuťovku, která k vínu nikdy nezklame.


5.03x
45 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220 °C.

Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva a bylinkovou solí, trochu mouky si odložíme stranou na hnětení. Do mouky přidáme kousky změklého másla a vmícháme smetanu. Rychle vypracujeme těsto.

Těsto přemístíme na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme ho na 20 dílů. Z každého dílu těsta vyválíme úzký váleček o délce asi 25 cm a z válečků tvarujeme preclíky.

Bylinkové preclíky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme oreganem.

Bylinkové preclíky pečeme ve vyhřáté troubě 8 - 10 minut do zezlátnutí. Upečené preclíky podáváme jako chuťovku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinkové preclíky

Zpět na recept