Jednoduchá polévka se zeleninou a kuřetem.
100 g | hrášek |
sůl | |
150 g | pórek |
200 g | mrkev |
200 g | květák |
1 ks | bobkový list |
2 lžíce | citronová šťáva |
4 lžíce | sójová omáčka |
1 lžička | celý pepř |
200 g | dlouhozrnná rýže |
mletý černý pepř | |
1 ks | kuře (800 gramů) |
1 lžička | masový extrakt |
petrželka (pažitka) |
Kuře omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme citronovou šťávu, sójovou omáčku, masový extrakt, pepř, sůl a bobkový list. Kuře zalijeme asi litrem vody a přivedeme k varu. Kuře vaříme asi 30 minut. Pak jej necháme ve vývaru vychladnout. Rýži pořádne propláchneme.
Vychladlé kuře vyjememe, vývar scedíme a přivedeme znovu k varu. Přidáme rýži a vývar vaříme dalších 10 minut.
Pórek očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupmee, odstraníme měkkou dužninu s jadérky a zbytek rajčat nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Květák opereme ve slané vodě a rozdělíme na růžičky. Zeleninu přidáme do vývaru a vše vaříme dalších 10 minut.
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky a prohřejeme v polévce. Polévku dochutíme polévkovým kořením, pepřem a případně osolíme.
Hotovou polévku servírujeme horkou a zdobíme ji sekanou petrželkou nebo pažitkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena