Letní zeleninová polévka

Jednoduchá polévka se zeleninou a kuřetem.


2.9157x
60 min

Ingredience

100 ghrášek
sůl
150 gpórek
200 gmrkev
200 gkvěták
1 ksbobkový list
2 lžícecitronová šťáva
4 lžícesójová omáčka
1 lžičkacelý pepř
200 gdlouhozrnná rýže
mletý černý pepř
1 kskuře (800 gramů)
1 lžičkamasový extrakt
petrželka (pažitka)

Postup přípravy

Kuře omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme citronovou šťávu, sójovou omáčku, masový extrakt, pepř, sůl a bobkový list. Kuře zalijeme asi litrem vody a přivedeme k varu. Kuře vaříme asi 30 minut. Pak jej necháme ve vývaru vychladnout. Rýži pořádne propláchneme.



Vychladlé kuře vyjememe, vývar scedíme a přivedeme znovu k varu. Přidáme rýži a vývar vaříme dalších 10 minut.



Pórek očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupmee, odstraníme měkkou dužninu s jadérky a zbytek rajčat nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Květák opereme ve slané vodě a rozdělíme na růžičky. Zeleninu přidáme do vývaru a vše vaříme dalších 10 minut.



Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky a prohřejeme v polévce. Polévku dochutíme polévkovým kořením, pepřem a případně osolíme.



Hotovou polévku servírujeme horkou a zdobíme ji sekanou petrželkou nebo pažitkou.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Letní zeleninová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena