2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | olej | |
0.5 lžičky | sůl | |
2 lžičky | solamyl | |
1 ks | cibule | |
1 špetka | tymián | |
1 lžíce | kečup | |
1 ks | feferonka | |
100 ml | bílé víno | |
1 konzerva | sterilované žampióny | |
2 ks | okurka sterilovaná | |
1 lžíce | worcesterská omáčka | |
1 lžička | mletý černý pepř | |
1 ks | kapie sterilovaná | |
600 g | vepřové karé |
Maso nakrájíme na tenké nudličky nebo hranolky. Osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, zaprášíme solamylem a promícháme. Přidáme pár kapek oleje a necháme nejméně hodinku uležet. V misce smícháme asi deci sladšího bílého vína, půl deci nálevu ze žampionů a půl kávové lžičky solamylu. V hlubší teflonové pánvi nebo woku rozpálíme lžíci oleje. Vsypeme maso a rychle jej při vysoké teplotě smažíme za stálého míchání. Podle potřeby oddělujeme kousky masa od sebe. Když maso zbělá, ihned jej vybereme a uložíme zpět do misky, jinak ztvrdne. Pánev znovu rozpálíme, pokud je potřeba, přidáme olej. Vsypeme na měsíčky nakrájenou cibuli a krátce opražíme. Pak přidáme prolisovaný česnek, sterilované žampiony, pokrájenou sterilovanou kapii, najemno nakrájené okurky, feferonku a lžíci kečupu. Směs za stálého restování osolíme, opepříme a přidáme špetku tymiánu. Lehce zastříkneme worcesterem. Vše jen krátce orestujeme. Přidáme maso, směs zalijeme připravenou zálivkou, promícháme a odstavíme. Lesnický tokáň podáváme s hranolky. Autorem receptu a fotografie je: Martin Baliga
Autor:mackom
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena