Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Do větší mísy navážíme mouku, přidáme máslo, cukr a promícháme v tužší těsto. Pokud je těsto příliš suché, můžeme přidat pár lžiček vlažné vody nebo mléka.
Těsto rozválíme a vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme různé tvary. Naše oblíbené jsou kolečka.
Vykrájené tvary sušenek rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Lékořicové proužky nebo spirálky rozdělíme na kousky a ty lehce vmáčkneme do každé sušenky.
Lékořicové sušenky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dozlatova. Upečené sušenky sundáme opatrně z plechu a necháme vychladnout.
Tip: Spodní část sušenek můžeme namočit v mléčné čokoládové polevě a nechat opět vychladnout.