Lehký zeleninový závin

Lehký závin, který můžete podávat v horkém létě nebo v zimě. Místo mražené zeleniny můžete použít čerstvou a výběr je na vás.


3.0577x
60 min

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme trochu čerstvé majoránky a máty. Pokud nesolíte, můžete přidat trochu vegety. Opět chvilku restujeme, aby zelenina trochu voněla kořením, a zalejeme vodou. Zeleninu dusíme za občasného míchání zhruba2-3 minuty. Po té zeleninu zahustíme a ještě chvilku vaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.



Listové těsto vyválíme, naskládáme na něj zeleninovu směs (výška 3 - 4 cm) a těsto svineme. Konce potřeme vejcem, pevně spojíme a celý závin potřeme vejcem. Závin položíme na máslem vymazaný plech nebo pečící papír.



Závin vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při 200°C nebo 20 minut při 150°C.


Upečený závin vydáme, necháme vychladnout a podáváme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký zeleninový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.