Lehký jahodový sorbet

Recept na výborné jahodové osvěžení.


5.06x
1×

Ingredience

150 mlvoda
2 ksbílek
1 kscitron
500 gjahody
150 gcukr krupice

Postup přípravy

Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a pečlivě rozmixujeme na pyré. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bílků ušleháme tuhý sníh. K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody, citronovou šťávu a promícháme. Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu promícháme. Pokud by se nám směs na sorbet nechtěla spojit a byla hrudkovitá, rozmixujeme ji. Jahodový sorbet vlijeme do nerezové mísy a vložíme do mrazáku. Sorbet každou půlhodinu promícháme, mrazíme, dokud nemá správnou konzistenci. Pokud máme, použijeme zmrzlinovač. Jahodový sorbet porcujeme pomocí kopečkovače do zmrzlinových pohárů a misek. Lehký jahodový sorbet zdobíme čerstvými jahodami a lístkem máty nebo meduňky. Ihned podáváme.

Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu

Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.

Sklízíme

Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet

Jahodová sezóna právě vrcholí, tak si ji pojďme ještě užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.

Ovocné

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký jahodový sorbet

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena