Lehký jahodový sorbet

Recept na výborné jahodové osvěžení.


5.06x
1×

Postup přípravy

Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a pečlivě rozmixujeme na pyré. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody, citronovou šťávu a promícháme. Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu promícháme. Pokud by se nám směs na sorbet nechtěla spojit a byla hrudkovitá, rozmixujeme ji.

Jahodový sorbet vlijeme do nerezové mísy a vložíme do mrazáku.
Sorbet každou půlhodinu promícháme, mrazíme, dokud nemá správnou konzistenci. Pokud máme, použijeme zmrzlinovač.

Jahodový sorbet porcujeme pomocí kopečkovače do zmrzlinových pohárů a misek. Lehký jahodový sorbet zdobíme čerstvými jahodami a lístkem máty nebo meduňky. Ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký jahodový sorbet

Zpět na recept