Lehký a šťavnatý hamburger

Letní recept z Drůbežářského závodu Klatovy: Burger z kvalitního masa, díky kterému bude hamburger chutný a šťavnatý.


5.01x
30 min

Ingredience

směs

2 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
1 lžičkabazalka
0.5 lžičkyoregano
1 lžičkapepř
1 lžícekremžská hořčice
1 ksbílá cibule
500 g100 % mleté kuřecí maso

dresink

1 ksčesnek
0.5 lžičkybazalka
0.5 kslimetka
1 lžícekremžská hořčice
100 gnizkotučný jogurt

náplň

2 ksrajčata
1 ksnízkotučný sýr
1 ksbaby salátek
1 ksčervená cibule (kolečka)

příloha

4 kscelozrnné bulky

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme maso a smícháme jej s výše uvedenými ingrediencemi. Směs si rozdělíme na čtyři části a vytvarujeme stejně velké koule. Maso zmáčkneme do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Uděláme do masa důlek, aby se nenafouklo.

Burgery opékáme na grilu zhruba 4 minuty z každé strany. Také pečivo můžeme na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril.

Poté obě poloviny namažeme vymíchaným dresinkem. Hamburger skládáme v pořadí: Spodní bulka, lístky salátu, kolečka cibule, hotový burger, plátek sýra, kolečka rajčete a horní část bulky.

Lehký a šťavnatý hamburger ihned servírujeme, chutná opravdu skvěle!
user-icon

autor Martin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký a šťavnatý hamburger

Zpět na recept