Recept se skládá ze tří částí a to z přípravy těstovin, špenátu a kuřecího masa.
Nejprve si připravíme kuřecí maso. Nakrájíme (nejlépe kuřecí prsa) na menší kostičky, okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření, gyros koření) a na troše olivového oleje maso smažíme na pánvi.
Mezitím si dáme vařit dostatečné množství osolené vody, do které, jakmile začne vřít, nasypeme potřebné množství těstovin.
Na přípravu špenátu si najemno nakrájíme cibuli, dáme ji smažit na olivový olej a jakmile jemně zhnědne, přidáme předem rozmrazený listový špenát. Použijeme celé listy, ne krájený nebo mletý. Špenát mícháme a přidáme oba prolisované stroužky česneku a sůl.
Uvařené těstoviny smícháme se špenátem a podáváme na talíře. Na špičku hromádky z těstovin dáme hotové osmažené kuřecí kousky. Můžeme také posypat strouhaným sýrem. Lehké těstoviny se špenátem a kuřecím masem ihned podáváme.