Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami

Vyzkoušejte recept na rychlou a lehkou rybí polévku s bramborem a bylinkami, kterou podáváme s opečeným toastem.


4.515x
45 min

Postup přípravy

Na přípravu tohoto receptu můžeme použít jakoukoli rybu, ať již je to treska, okoun, pstruh nebo kapr.

Rybí porce očistíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku a česnek. Pak přidáme mrkev, brambory a sůl. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem. Jakmile se víno začne vařit, přilijeme vývar tak, aby tekutina dosahovala pouze do výše zeleniny. Na brambory pak rozložíme porce ryby a snítku petržele a rozmarýnu. Vše zakryjeme a zvolna vaříme asi 30 minut, dokud nebudou brambory měkké. Potom rybu vyjmeme a zbavíme kůže.

Zeleninu s vývarem rozdělíme na porce, poklademe kousky ryby a ozdobíme bylinkami. Lehkou rybí polévku s bramborem a bylinkami podáváme s opečenými toasty.

Další vánoční recepty pěkně pohromadě najdete zde

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehká rybí polévka s bramborem a bylinkami

Zpět na recept