Jemná rybí polévka 1

Jednoduchá příprava a jemná chuť rybí polévky. Vyzkoušejte ještě před Vánocemi. Recept je vhodný i pro začátečníky.


4.6105x
45 min
5×

Postup přípravy

Kapří hlavu očistíme, vyjmeme žábry, oči, odstraníme ploutve a omyjeme pod tekoucí vodou. Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli a česnek oloupeme. Čerstvou petrželku jemně usekáme.

Kapří hlavu vložíme do studené vody, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli a česnek. Vaříme velmi zvolna doměkka. Potom vývar scedíme. Libové maso z kapří hlavy obereme.

Na másle osmažíme jemnou krupičku, vmícháme nastrouhanou zeleninu a restujeme za stálého míchání asi 7 minut.

Scezený vývar přivedeme k varu. Podle chuti můžeme přidat kostku rybího nebo zeleninového bujonu. Metličkou vmícháme orestovanou zeleninu s krupičkou a povaříme asi 10 minut. Nakonec do polévky vložíme rybí maso a usekanou petrželku.

Jemnou rybí polévku podáváme s osmaženou houskou. Tato polévka chutná i těm, kteří nemají rádi příliš výraznou rybí chuť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná rybí polévka 1

Zpět na recept