Jemná rybí polévka 1

Jednoduchá příprava a jemná chuť rybí polévky. Vyzkoušejte ještě před Vánocemi. Recept je vhodný i pro začátečníky.


4.6105x
45 min
5×

Ingredience

1 stroužekčesnek
50 gmáslo
1 kscibule
100 gceler
1 lvoda
50 gmrkev
30 gpetržel
1 ksbobkový list
3 kuličkynové koření
2 kshlava z kapra
10 kuličekcelý černý pepř
3 lžícejemná krupice

podle chuti

sůl
0.5 kostkyzeleninový nebo rybí bujon

Postup přípravy

Kapří hlavu očistíme, vyjmeme žábry, oči, odstraníme ploutve a omyjeme pod tekoucí vodou. Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli a česnek oloupeme. Čerstvou petrželku jemně usekáme. Kapří hlavu vložíme do studené vody, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli a česnek. Vaříme velmi zvolna doměkka. Potom vývar scedíme. Libové maso z kapří hlavy obereme. Na másle osmažíme jemnou krupičku, vmícháme nastrouhanou zeleninu a restujeme za stálého míchání asi 7 minut. Scezený vývar přivedeme k varu. Podle chuti můžeme přidat kostku rybího nebo zeleninového bujonu. Metličkou vmícháme orestovanou zeleninu s krupičkou a povaříme asi 10 minut. Nakonec do polévky vložíme rybí maso a usekanou petrželku. Jemnou rybí polévku podáváme s osmaženou houskou. Tato polévka chutná i těm, kteří nemají rádi příliš výraznou rybí chuť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná rybí polévka 1

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena