Krémová rybí polévka s hráškem je tradičním receptem, který může obohatit Vaše štědrovečerní menu.
Hodnocení
4.6
/ 5 (49x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vejce2 ks
Máslo50 g
Cibule60 g
Smetana150 ml
Muškátový květ
Zelený hrášek120 g
Kořenová zelenina150 g
Brambory vařené120 g
Rybí ořez500 g
Podle chuti
Muškátový květ
Postup přípravy
Připravte si rybí vývar - vařte v osolené vodě rybí ořez , vnitřnosti a cibuli. Po scezení vývaru oberte a nakrájejte rybí maso a vnitřnosti.
Nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte a zaduste na másle, přidejte muškátový květ a zalijte rybím vývarem. Vařte po dobu 15 minut, až zelenina změkne.
Přidejte část hrášku, na jemno nastrouhané vařené brambory. Krátce povařte a tyčovým mixérem důkladně rozmixujte. Přidejte smetanu, obrané kousky masa a posekanou petrželovou nať a můžete podávat.
Do osoleného vývaru ještě přidávám pár kuliček nového koření,pepře,bobkový list a kořenovou zeleninu.
Vývarem zaleju máslovou jíšku, přidám rozmixovanou zeleninu a obrané maso, trošku muškátového květu a smetanu. Hrášek nedávám.Chce to tak 15-20 min. povařit. Podávám s osmaženou žemlí. Na druhý den chutná nejlépe.