V horkých dnech přijde vhod jako večeře lehká zeleninová polévka z kedluben a brambor s bylinkami a ovesnými vločkami. Recept je snadný.
1 stroužek | česnek |
1 lžíce | olej |
2 ks | brambory |
1 ks | karotka |
1 ks | kedluben |
1 ks | bobkový list |
1 l | zeleninový vývar |
2 snítky | petrželová nať |
1 svazek | jarní cibulka |
3 hrstě | ovesné vločky |
1 řapík | řapíkatý celer |
1 lžička | čerstvý libeček |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kmín | |
libeček | |
mletý černý pepř |
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kedlubnu a brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou karotku a řapík celeru nakrájíme na kolečka. Čerstvý libeček omyjeme a jemně nasekáme. Ovesné vločky opražíme nasucho na pánvi.
Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, pak vmícháme ostatní zeleninu a kmín. Vše krátce orestujeme, přidáme brambory a zalijeme vývarem. Polévku přivedeme k varu, Ochutíme bobkovým listem, snítkami petržele a zvolna vaříme do poloměkka. Následně polévku zahustíme opraženými vločkami, dovaříme doměkka a ochutíme mletým pepřem a čerstvým libečkem.
Lehkou zeleninovou polévku s kedlubnou, bramborem a ovesnými vločkami podáváme teplou s celozrnným pečivem.
Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?
Spolu s jarním počasím se nese i chuť odlehčit jídelníček a využít sezónní potraviny. Přinášíme vám 10 jarních receptů, se kterými se vám podaří obojí.
Videorecept: Krémová polévka z pečených rajčat podle Anny
Recept na polévku z pečených rajčat je v podstatě vhodný po celý rok. V létě můžete spotřebovat přebytky rajčat ze zahrádky a v zimě použijte rajčata z obchodu. Ta sice nejsou pořádně k jídlu, ale této polévce poslouží úplně stejně jako ta ze zahrádky.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena