Lehce zapamatovatelná bábovka

Rychlý recept na jednoduše zapamatovatelnou bábovku podle principu kolik vajec, tolik mouky a cukru.


4.610x
60 min

Postup přípravy

Na váze zvážíme vejce (já dávám 5 vajec), rozklepneme a dáme do mísy. Vejce vyšleháme a kolik nám vážily vejce, tolik navážíme cukru. Je lepší dát cukru méně, pak by bábovka byla moc sladká. Nakonec přidáme jeden vanilinový cukr.

Mezitím navážíme hladkou mouku opět stejně, kolik vážily vejce, do které přidáme jeden kypřící prášek. Vejce vyšleháme s cukrem a posléze přidáváme prosátou mouku. Do těsta přidáme tak 1/4 hrnku dobrého oleje a podle potřeby mléko (asi 0,5 hrnku). Těsto má být vláčné a akorát na vylévání. Do těsta se dá přidat cokoliv, například strouhaný kokos, rozinky, jablka, banán apod.

Do formy vymazané máslem a vysypané moukou či strouhankou vlijeme 3/4 těsta či více. Do zbylého těsta všleháme kakao (ne granko) a můžeme udělat vzory do bábovky, či jen vlít kakaové těsto kolem dokola.

Bábovku vložíme na prvních 15 - 20 minut do trouby předehřáté na 160 °C a posléze přidáme na 180 °C a dopékáme asi dalších 15 - 20 minut. Bábovku vyzkoušíme špejlí, zda-li je hotová. Troubu neotvíráme, až na úplném konci pootevřít a vyzkoušet, zda-li je hotová.

Lehce zapamatovatelnou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako jemný moučník k různým příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehce zapamatovatelná bábovka

Zpět na recept