Ledvinky v omáčce z podušených jablek. S rýží se pochutnáte nejlépe.
Hodnocení
3.0
/ 5 (604x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
- -
olej
- -
sůl
- -
vývar
- -
máslo
2 ks
cibule
0.5 hrnku
smetana
2 ks
jablko
- -
hladká mouka
- -
kari
- -
mletý pepř
4 ks
ledvinky telecí
Postup přípravy
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená jablka a chvíli dusíme. Přidáme mouku, kari koření, osmahneme a za stálého míchání zředíme vývarem. Osolíme, opepříme a povaříme. Ledvinky spaříme v horké vodě, nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na oleji. Hotovou omáčku zalijeme smetanou a ledvinky v ní ještě chvíli prohříváme, nevaříme!!