Lázeňská roláda

Velmi rychlý lehoučký dezert.


3.1129x
25 min

Postup přípravy

Pekáč (nebo plech) silně vymažeme máslem nebo herou a dáme vychladit. Troubu předehřejeme na 150 °C.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků i bílků přidáme po dvou lžicích moučkového cukru.

Nejlépe ručním šlehačem vyšleháme tuhý sníh. Pak šleháme žloutky s cukrem, do této směsi přidáme 2 lžíce kakaa a opatrně vmícháme sníh. Těsto nalijeme do vychlazeného pekáče. Pečeme asi 10 - 12 minut v předehřáté troubě. Korpus na roládu musíme hlídat.

Tato dávka stačí na běžný hlubší pekáč. Také je možno pekáč vyložit pečícím papírem a i ten opravdu silně vymazat.

Korpus na lázeňskou roládu nestáčíme teplý. Necháme jej vychladnout a mažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Poté teprve zavineme. Lázeňskou roládu necháme vychladit, pocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor Teta Máry


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lázeňská roláda

Zpět na recept