Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Šalotku nebo cibuli nasekáme.
V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nebo šalotku. Přidáme rajčatový protlak, kysané zelí, papriku a citronovou šťávu. Pod pokličkou vše vaříme 5 minut. Pak do směsi vmícháme kysanou smetanu, osolíme, opepříme a osladíme podle chuti.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymažeme zapékací formu a střídavě do ní klademe vrstvu lasagní a vrstvu ochuceného zelí. Poslední vrstvou je zelí, posypané sýrem a vločkami másla. Lasagne se zelím zapékáme asi 40 minut. Upečené lasagne se zelím necháme krátce vychladnout.
Lasagne se zelím nakrájíme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme jako výtečný a sytý hlavní chod.
Foto: Shutterstock.com