Lasagne s masovo-zeleninovou omáčkou

Recept na přípravu lasagní s omáčkou z mletého hovězího masa s kořenovou zeleninou, kořením, sýrem a bešamelem. Pokrm podáváme jako hlavní chod.


0.00x
120 min

Ingredience

60 gmáslo
50 ghladká mouka
500 mlplnotučné mléko
120 gstrouhaný parmazán
1 balíčeklasagne

omáčka

4 lžíceolej
1 kscibule (větší)
3 stroužkyčesnek
80 gceler
60 gmrkev
500 gmaso mleté hovězí
600 mlpasírovaná rajčata
6 lístkůčerstvá bazalka (nasekaná)
3 špetkysušený tymián

podle chuti

sůl
gmletý černý pepř
3 špetkymuškátový oříšek

Postup přípravy

Začneme přípravou masovo-zeleninové omáčky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Celer a mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. V hluboké pánvi na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak přidáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, drhnutý tymián a za stálého míchání opékáme, dokud maso nezesvětlá a nerozmnělní se na kousky. K tomuto základu přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, nasekanou bazalku a vše zalijeme pasírovanými rajčaty. Masovou omáčku za občasného promíchání dusíme na mírném plameni asi 45 minut.

Mezitím si připravíme bešamel. Na rozpuštěném másle krátce osmahneme mouku a postupně za stálého míchání přilijeme mléko. Vše osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a zvolna povaříme asi 20 minut. Ještě do horkého bešamelu zašleháme asi 1/3 sýru a odstavíme stranou.

Dno zapékací misky potřeme tenkou vrstvou masové omáčky, na kterou v jedné vrstvě rozložíme plátky lasagní. Těstoviny potřeme bešamelem, opět navrstvíme masovou směs a lasagne. Vrstvy opakujeme do vypotřebování všech surovin. Poslední vrstvu tvoří masová směs, kterou posypeme sýrem a vše zapékeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.

Lasagne s masovo-zeleninovou omáčkou nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme. Hlavní chod servírujeme se zeleninovými saláty.

Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou

Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.

Jedinečné

Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem

Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.

Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lasagne s masovo-zeleninovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena