Recept na langoše pro velké jedlíky nebo velkou rodinu. Potřebujete na ně igelitový sáček, ve kterém těsto kyne.
Hodnocení
4.6
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Sůl1 lžička
Vejce2 ks
Mléko500 ml
Droždí60 g
Hladká mouka 1 kg
Zakysaná smetana1 kelímek
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme těsto. Igelitový sáček vymažeme olejem a vložíme do něj těsto. Nejlepší je použít pytel na odpadky. Jestliže použijeme malý sáček, těsto jej při kynutí roztrhne.
Těsto v pytlíku necháme asi 4 hodiny kynout v lednici.
Z odpočinutého těsta tvoříme langoše, které smažíme v rozpáleném oleji.
Langoše podle chuti obložíme sýrem, česnekem, kečupem či marmeládou a hned podáváme.