Lahůdková velikonoční pomazánka

Oblíbená vajíčková pomazánka, která nikdy neurazí.


5.01x
25 min

Postup přípravy

Budeme potřebovat asi 4 - 6 vajec, podle požadovaného množství pomazánky. Vejce uvaříme ponořené ve vodě, vaříme cca 10 minut. Poté necháme chvilku pod tekoucí studenou vodou a necháme vychladnout. Připravíme si do misky najemno pokrájenou cibulku, petrželku, špetku soli a pepře, přidáme jeden vaničkový tvaroh, 2 - 3 lžíce majonézy, můžeme přidat malou lžičku hořčice. Uvařená a vychladlá vejce nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do misky ke směsi. Vše důkladně promícháme, přikryjeme potravinovou folií a dáme na půl hodiny do lednice. Poté mažeme na libovolné pečivo, nejlépe čerstvý chléb, křupavé bílé bagety nebo celozrnné pečivo. Nakonec ozdobíme petrželkou nebo plátky ředkvičky.


Velikonoční menu podle našich čtenářů. A co budete vařit Vy?


Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, mazance či vajíčkové pomazánky? V našem článku se můžete inspirovat nejúspěšnějšími recepty na Velikonoce, které od vás získaly pozitivní hodnocení. Inspirujte se!


Velikonoční


Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu


Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.


Jak

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lahůdková velikonoční pomazánka

Zpět na recept