Připravíme si nálev. Smícháme olej, kečup, hořčici, vodu, sůl, pepř a mletou sladkou papriku.
Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme na plátky. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky.
Menšího králíka necháme vcelku, většího rozporcujeme. Vložíme ho do pekáče a zalijeme nálevem. Vše zasypeme plátky cibule, česneku a proužky čerstvých paprik. Přes noc necháme uležet.
Před přípravou vložíme králíka do trouby a pečeme zvolna cca 2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou, přeléváme výpekem a obracíme. Ke konci pečení králíka obložíme plátky slaniny a necháme je rozškvařit. Měkké maso vyjmeme, výpek slijeme, přidáme trochu vody a rozmixujeme. Nemusí to však být, zelenina by měla být dostatečně rozvařená.
Maso na talíři přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.