Kysaný nákyp

Kysané zelí s nastrouhanými brambory a rajčaty zapékáme se spoustou koření a smetanovou zálivkou.


2.9546x
60 min

Postup přípravy

Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně nasekáme, sýr nastrouháme a oříšky umeleme. Všechny připravené přísady přimícháme do brambor, přidáme smetanu, vejce, osolíme, opepříme, důkladně okořeníme muškátem, promícháme. Směs naplníme do vymaštěné formy a na uhlazený povrch rozdělíme kousky másla. Formu položíme na spodní lištu studené trouby a rozehřejeme na 200°C, pečeme 45 min.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kysaný nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.