Kysané zelí

Jak připravit výborné kysané zelí? Zkuste tento recept.


3.0597x
75 min

Postup přípravy

Z hlávek zelí oloupeme svrchní potlučené a špinavé slupky. Zelí pak nakrájíme nebo nakrouháme na jemné nudličky, osolíme a vložíme do porcelánové mísy. Přidáme na hrubším struhadle nastrouhané jablko a mrkev. Dále přidáme pepř, pár kuliček jalovce a nové koření. Vše pořádně promícháme a stlačujeme po částech do sklenice. Vršek napěchované směsi zaplácneme mikrotenovým sáčkem a zatížíme menší sklenicí naplněnou vodou jako zátěž. Sklenici se zelím necháme v místnosti s pokojovou teplotou a když je zelí prokvašené, tak jej uložíme v chladničce, nebo jej můžeme naložit do menších sklenic a sterilovat.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kysané zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena