Kysané zelí

Jak připravit výborné kysané zelí? Zkuste tento recept.


3.0597x
75 min

Postup přípravy

Z hlávek zelí oloupeme svrchní potlučené a špinavé slupky. Zelí pak nakrájíme nebo nakrouháme na jemné nudličky, osolíme a vložíme do porcelánové mísy. Přidáme na hrubším struhadle nastrouhané jablko a mrkev. Dále přidáme pepř, pár kuliček jalovce a nové koření.

Vše pořádně promícháme a stlačujeme po částech do sklenice. Vršek napěchované směsi zaplácneme mikrotenovým sáčkem a zatížíme menší sklenicí naplněnou vodou jako zátěž.

Sklenici se zelím necháme v místnosti s pokojovou teplotou a když je zelí prokvašené, tak jej uložíme v chladničce, nebo jej můžeme naložit do menších sklenic a sterilovat.


Recepty s kysaným zelím

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kysané zelí

Zpět na recept