Jak připravit výborné kysané zelí? Zkuste tento recept.
1 ks | jablko |
1 ks | mrkev |
500 g | hlávkové zelí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
jalovec | |
nové koření | |
celý pepř |
Z hlávek zelí oloupeme svrchní potlučené a špinavé slupky. Zelí pak nakrájíme nebo nakrouháme na jemné nudličky, osolíme a vložíme do porcelánové mísy. Přidáme na hrubším struhadle nastrouhané jablko a mrkev. Dále přidáme pepř, pár kuliček jalovce a nové koření.
Vše pořádně promícháme a stlačujeme po částech do sklenice. Vršek napěchované směsi zaplácneme mikrotenovým sáčkem a zatížíme menší sklenicí naplněnou vodou jako zátěž.
Sklenici se zelím necháme v místnosti s pokojovou teplotou a když je zelí prokvašené, tak jej uložíme v chladničce, nebo jej můžeme naložit do menších sklenic a sterilovat.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.