Nakrájíme si nadrobno cibuli. Zelnou vrstvu si připravíme tak, že na oleji osmahneme červenou papriku, přidáme cibuli a nakonec kysané zelí. Za stálého míchání směs opražíme.
Na náplň si oloupeme cibuli a najemno nakrájíme. Očistíme mrkev a nastrouháme. Ve slané vodě uvaříme sojový granulát.
Na pánvi si osmažíme cibuli, přidáme na 3 minuty rýži a papriku. Po třech minutách odstavíme z ohně, přidáme mrkev, sojový granulát a slunečnicová semínka. Vše promícháme.
Připravíme si zálivku z 1/4 l oleje, na kterém osmahneme červenou papriku.
Do hlubokého pekáče vrstvíme zelí a náplň. Vrstvy prostřídáme do spotřebování zelí i náplně. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, několik stroužků česneku a zalijeme zálivkou.
Připravené zelí s náplní přikryjeme několika zelnými listy a pečeme v troubě za mírné teploty asi 2 hodiny.